5 januari 2009

In ons URSEL gaat
op ZATERDAG 10 JANUARI een
KERSTBOOMVERBRANDING door.
Dat spektakel vindt plaats in WESSEGEM waar om 18.00 u (en niet om 18.30u zoals elders verkeerdelijk vermeld!) het vuur aangestoken wordt.
Sommigen denken dat het de eerste keer dat dit in Ursel doorgaat. Niets is echter minder waar!
In de boeken staat dat de eerste editie die in Ursel doorging, dateert van 53 vóór Christus.
" Ze" hebben hier dan, in de omgeving van 't Blauwgoed in Wessegem, 12 dagen lang boel gemaakt, wat vuurkes aangelegd (d'er zijn een paar belendende percelen en 12 huizen mee verbrandt), tonnen Krügerbier verzet, 12 koebeesten geslacht en dat allemaal om de kwade geesten van toen te verdrijven. De overlevering leert ons dat Juul (Caesar) himself zijn persoonlijke pompiers heeft gestuurd om de hellebrand te blussen.

Zo, kom uw kwade geesten verdrijven. Kom proeven van onze hartverwarmende spijs en drank.
Spoedt u met uw tanende kerstboom naar "the place to be".
Onze muzikale omlijsting en ... gij zelf zorgen voor dé echte Urselse sfeer.

Daar staat de organisatie van "Ursel inZicht" het bewonersplatform, ferm geruggesteund door Wessegemse Pierlala-ervaring borg voor. Zware dennenbomen, kalende bloempotsukkelaars met of zonder ballen en pinnen... sleur maar aan! Voor een kleine bijdrage komen we zelfs uw "geval" thuis ophalen. Bel ons op, bezorg ons het inschrijvingsstrookje (uit het gazetje "Ursel Bovenal"). Uw aanwezigheid, met of zonder boomke, zal ons een hart onder de riem zijn!